uwagi : pytania / uwagi : komentarze
Na naszym forum mamy
4966 pytania
z udzielonymi odpowiedziami.
Ostatnio komentowane pytania
- Mam dziwne i dręczące głosy, co robić?
- Czy odmawianie nowenny pompejańskiej ma sens?
- Obce cywilizacje w biblii
- List o.Wiśniewskiego ws Kościoła
- wstrzemięźliwość poza granicą kraju i ...
- Wróżby andrzejkowe
- Czy składać przysięgę?
Najczęściej komentowane pytania
- Dlaczego niektórzy księża podczas posługi w Kościele są nieprzyjemni, a czasem wręcz obcesowi?
- Nierozerwalność małżeństwa?
- Masturbacja
Najdłuższe wątki
Autorzy
Problem z kierownikiem duchowym
2014-06-12 08:22:46
Nie wiem, co zrobić z moim kierownikiem... Z jednej strony bardzo mi pomógł, wyciągnął z bagna i cierpienia, ale w miarę upływu czasu zaczęłam poznawać jaki jest... krzyczy, ciągle ma pretensje, wiecznie o wszystko mnie obwinia, mówi naprawdę przykre rzeczy. Czuję się zdruzgotana psychicznie i wykończona... boje się, że nie dam sobie rady bez pomocy duchowej, bo jestem po ciężkich przeżyciach. ale z drugiej strony nie mogę tego dłużej tolerować, bo to czyni ze mnie emocjonalny strzępek.. Czy on ma prawo robić mi pretensje ? Ja boje się już z nim rozmawiać, spotkań z nim, bo znowu będzie się awanturował... Strasznie się stresuje jak napisze, bo wiem, że zaraz będzie krzyk. Ale drugiej strony usłyszę, że jestem niewdzięczna za to, co już dla mnie zrobił... Tylko, że ja mam dość...
Witam, co za horror. Ktoś, kto na Panią krzyczy nie może być Pani kierownikiem duchowym. To, że Pani wcześniej pomógł w niczym go nie usprawiedliwia. Trzeba z niego zrezygnować i poszukać innej osoby. Trzymam kciuki i pamiętam w modlitwie,
zobacz komentarze [9]
2014-06-12 16:12:17
Moja znajoma, mająca lat naście wyznała na spowiedzi, że nienawidzi swojego ojca ( jest alkoholikiem, ale nie takim co się napije i idzie spać, ale szuka awantury ) to spowiednik nie zapytał jej, dlaczego tak jest ? Jaka jest wasza relacja, jaki jest twój ojciec tylko od razu z głośnymi pretensjami .... Tak się ludzie zrażają.- [email protected] -
2014-06-12 17:37:00
ile ty masz lat, że potrzebujesz "kierownika duchowego"? Czy nie możesz po prostu opowiedzieć o swoich problemach rodzicom, pedagogowi szkolnemu lub po prostu idź z rodzicami do psychologa, skoro masz problemy psychiczne. Co to w ogóle jest za instytucja "kierownik duchowy"? A tak naprawdę szczerze, to myślę, że ktoś sobie zrobił zwyczajne "jaja" zadając to pytanie. Myślę, że moderator powinien się zawsze zastanowić zanim opublikuje treść tych śmiesznych pytań.- ku uwadze -
2014-06-12 19:35:58
"Trzymam kciuki i pamiętam w modlitwie" - czy to nie jest zabobon te trzymanie kciuków? Pytam, ponieważ została mi zwrócona uwaga właśnie za trzymanie kciuków.- Ania -
2014-06-13 10:54:34
Trzymanie kciuków to jest zabobon, aczkolwiek uważam, że w tej sytuacji zostało to użyte w formie przenośnej, jako słowa wsparcia i życzenia powodzenia.- Katarzyna -
2014-06-13 15:30:19
Mi się wydaje - ku uwadze - , że Ty sobie robisz jaja robiąc sobie jaja na katolickim forum z kierownictwa duchowego. To normalna sprawa w KK. Poza tym w tym pytaniu nie widzę żadnego żartu.- [email protected] -