uwagi : pytania / uwagi : komentarze
Na naszym forum mamy
4966 pytania
z udzielonymi odpowiedziami.
Ostatnio komentowane pytania
- Mam dziwne i dręcz±ce głosy, co robić?
- Czy odmawianie nowenny pompejańskiej ma sens?
- Obce cywilizacje w biblii
- List o.Wi¶niewskiego ws Ko¶cioła
- wstrzemięĽliwo¶ć poza granic± kraju i ...
- Wróżby andrzejkowe
- Czy składać przysięgę?
Najczę¶ciej komentowane pytania
- Dlaczego niektórzy księża podczas posługi w Ko¶ciele s± nieprzyjemni, a czasem wręcz obcesowi?
- Nierozerwalno¶ć małżeństwa?
- Masturbacja
Najdłuższe w±tki
Autorzy
rekolekcje 30-dniowe
2014-03-01 07:42:01
Mam 29 lat i jestem osob± ¶wieck± po II Tygodniu ćwiczeń duchownych. W najbliższym czasie chciałabym odprawić rekolekcje ignacjańskie 30- dniowe. Nie wiem jednak czy jest to możliwe, a je¶li tak to gdzie?
Witam, nie widzę teraz w grafiku naszych domów takich rekolekcji. Proszę napisać do Gdyni na: [email protected], może Pani± przyjm± w trybie indywidualnym. Jak nie, to do sióstr Zawierzanek: www.zawierzanki.pl - Powodzenia,
zobacz komentarze [3]
2014-03-01 09:09:38
Rekolekcje 30-dniowe były organizowane w ostatnich latach w Domu Rekolekcyjnym w Czechowicach Dziedzicach. Tam warto w tej sprAwie napisać. Życzę powodzenia. LM- Leszek Madrzyk SJ -
2014-03-01 14:59:11
z tego co kojarzę to można takie rekolekcje odbyć w domu rekolekcyjnym jezuitów w Czechowicach lub w falenicy.- a. -
2014-04-15 06:14:41
Do mnie przemawia ta motwldia (dedykacja dla MR, ktf3ra szuka):Panie mf3j, Boże, nie mam pojęcia,dokąd idę. Nie widzę przed sobą drogi, nie wiem na pewno, gdzie będzie jej kres. Nie znam też naprawdę siebie, a to, że myślę, iż postępuję zgodnie z Twoją wolą, wcale nie znaczy, że tak rzeczywiście jest.Ale wierzę, że pragnienie podobania się Tobie, istotnie Ci się podoba.I mam nadzieję, że pragnienie to zawarte jest we wszystkim, co czynię. Ufam, że nigdy nie uczynię czegoś, co byłoby niezgodne z tym pragnieniem. I wiem, że jeśli tak będę postępował, poprowadzisz mnie właściwą drogą, choćbym nic o niej nie wiedział.Dlatego zawsze pokładam w Tobie ufność, choćbym wydawał się zagubiony i pogrążony w cieniu śmierci.Nie będę się lękał, bo Ty zawsze jesteś ze mną i w obliczu grożących mi niebezpieczeństw nie pozostawisz mnie samego.(T.Merton)Ba, gdybym miał taką wiarę jak On Marek Jan.- Kailayne -