Szatan/odp

Komentarze

• 2012-12-31 13:34:07

A czy nasze modlitwy będą miały znaczenie na zmianę decyzji przez Boga dla tego człowieka ?
    - Piotr G. -
  • 2012-12-31 15:01:21

"najwięcej w piekle jest dusz, które nie wierzyły w piekło".Biblia mówi w wielu miejscach że piekło jest konkretnym miejscem, wielu świetych też miało okazję tam być. Niebo,Piekło i Czysciec istnieją materialnie, to są dogmaty wiary.Pozdrawiam
    - Lech -
  • 2012-12-31 23:35:16

Czy diabeł może się nawrócić ?
    Uważam, że teoretycznie mógł i może się nawrócić. Być może miał nawet taką szansę, zanim został strącony. W końcu Pan Bóg jest miłosierny !
    Właściwsze jest jednak pytanie, czy diabeł chce i kiedykolwiek chciał się nawrócić ? Uważam, że zdecydowanie nie chce i nigdy nie chciał. Pycha mu na to nie pozwala i Pan Bóg o tym wie !
    Można zatem powiedzieć, że nawrócenie się diabła nigdy nie nastąpi.
    - Radek -
  • 2013-01-01 00:24:36

"Będąc wolnym człowiek może wybrać własne unicestwienie, bo to jedyne, co diabeł może zaoferować, czyli nic nie ma człowiekowi do zaoferowania prócz kłamstwa, że cokolwiek jeszcze może."
    Niby nic, a jednak w dalszym ciągu diabeł wiele może i móc będzie aż do końca świata (doczesności). Taka jest wola Boża.
    W świecie zdecydowana większość ludzie nie uznaje Chrystusa, "przez którego" wiedzie droga do nieba i Ojca.
    - Radek -
  • 2014-08-26 19:06:25

Kiedyś bardzo się pogubiłam i miałam wiele wspólnego z okultyzmem. Na podstawie swoich przeżyć, mogę z całą pewnością stwierdzić, że żywe realne zło istnieje a zatem i piekło istnieje. Doświadczyłam też obrony pochodzącej od Pana Boga. Ojciec Pio miewał z kolei ataki złego ducha który go bił albo kusił, a św. Faustyna miała wizję Piekła. Nie mogę się zgodzić, że piekło jako miejsce nie istnieje. Skoro szatan jest prawdziwy, to na pewno piekło też. Jezus powiedział, że idzie nam przygotować mieszkania (w niebie). I ja Mu wierzę. Amen
    - asia -
  • 2014-11-14 00:33:01

panie wojtku jestes sj ja nie sj nauczaja ze w okresie 1000 lat jeszcze mozna sie zbawic to klamstwo bo biblia mowi ,ze jak czlowiekowi jest dane raz umrzec a potem sad ,katolicy znowu czysciec to prawie to samo to jest sprawiedliwe,tylko tu i teraz mozemy decydowac ,Pan Bog szanuje nasz wybor i robi wszystko by nas uratowac ,bo On niema upodobania w smierci czlowieka.Tak Bog umilowal swiat ze syna swego dal
    - witek -