uwagi : pytania / uwagi : komentarze
Na naszym forum mamy
4966 pytania
z udzielonymi odpowiedziami.
Ostatnio komentowane pytania
- Mam dziwne i dręczące głosy, co robić?
- Czy odmawianie nowenny pompejańskiej ma sens?
- Obce cywilizacje w biblii
- List o.Wiśniewskiego ws Kościoła
- wstrzemięźliwość poza granicą kraju i ...
- Wróżby andrzejkowe
- Czy składać przysięgę?
Najczęściej komentowane pytania
- Dlaczego niektórzy księża podczas posługi w Kościele są nieprzyjemni, a czasem wręcz obcesowi?
- Nierozerwalność małżeństwa?
- Masturbacja
Najdłuższe wątki
Autorzy
Obce cywilizacje w biblii
2015-07-19 10:02:30
Czy wszystko to, co dawni ludzie nazywali Bogiem, jest tak na prawdę śladem obcej cywilizacji na Ziemi?Tak, wiem że Onet :)
Widzenia Ezechiela przypominają opis UFO za pomocą słownictwa znanemu dawniej ludziom.
Czy tak na prawdę Bóg nie jest przedstawicielem dawnej cywilizacji?
Jak ludzie z tej planety mieliby technikę, która pozwala na podróże po całym kosmosie i napotkaliby ludzi w stosunku do nas zacofanych cywilizacyjnie, to z pewnością uznaliby przybyszów z nieba za bogów.
Niestety teraz nie potrafię tego znaleźć, ale czytałem, że na jakiejś wyspie powstała religia tylko dlatego, że kiedyś przeleciał nad nią samolot, po przybyciu cywilizowanych ludzi na tę wyspę było zdziwienie, ponieważ tubylcy uważali przybyszów bogów. Czy tak nie mogło być i dawniej, a pod nazwą "Bóg" kryją się przybysze z obcych planet? Uważam, że temat jest wart poruszenia.
http://www.antoranz.net/CURIOSA/ZBIOR3/C0309
/04_QZC07041_RPU00051_Salomon-UFO.HTM
http://pufoc.republika.pl/fakty_biblia.htm
http://strefatajemnic.onet.pl/ufo/slady-obcych-w-biblii/1m5ve
Widzenia Ezechiela przypominają opis UFO za pomocą słownictwa znanemu dawniej ludziom.
Czy tak na prawdę Bóg nie jest przedstawicielem dawnej cywilizacji?
Jak ludzie z tej planety mieliby technikę, która pozwala na podróże po całym kosmosie i napotkaliby ludzi w stosunku do nas zacofanych cywilizacyjnie, to z pewnością uznaliby przybyszów z nieba za bogów.
Niestety teraz nie potrafię tego znaleźć, ale czytałem, że na jakiejś wyspie powstała religia tylko dlatego, że kiedyś przeleciał nad nią samolot, po przybyciu cywilizowanych ludzi na tę wyspę było zdziwienie, ponieważ tubylcy uważali przybyszów bogów. Czy tak nie mogło być i dawniej, a pod nazwą "Bóg" kryją się przybysze z obcych planet? Uważam, że temat jest wart poruszenia.
http://www.antoranz.net/CURIOSA/ZBIOR3/C0309
/04_QZC07041_RPU00051_Salomon-UFO.HTM
http://pufoc.republika.pl/fakty_biblia.htm
http://strefatajemnic.onet.pl/ufo/slady-obcych-w-biblii/1m5ve
Witam, teoretycznie nie tylko teoria UFO jest możliwa, ale również ta Matrixa, a także ta dotycząca podróży w czasie, ale również ta dotycząca spisku Templariuszy czy Masonów. Tylko którą wybrać, by wyjaśnić fenomen religii?
Problem w tym, że w religii chrześcijańskiej chodzi o coś innego, gdyż spotykamy Jezusa obecnego we wspólnocie Kościoła: "Ja jestem z Wami poprzez wszystkie dni, aż po skończenie świata" (Mt28), Jezusa, który uczy i daje nam miłość, radość i pokój. Myślę, że żadna z tych teorii nie zastąpi doświadczenia Jezusa, ani go nie wyjaśni, co więcej wszystkie one są karykaturami tego, co my chrześcijanie, nazywamy religią.
Natomiast, jeśli chce Pan podyskutować o konkretnym fragmencie biblijnym, to chętnie podejmę temat.
2015-07-20 09:00:22
Mnie wiadomo tylko tyle, że obce cywilizacje istnieją i to one zapoczątkowały ludzkie życie na ziemi. Myślisz, że wielkie budowle starożytności zostały wzniesione gołymi rękami? Nasi naukowcy to badają i dyskutują, że dziś nie byłoby to możliwe do zbudowania albo sprawiałoby wielkie trudności a co dopiero w tamtych czasach więc musieli być to obcy. Piramidy nie służą jedynie jako grobowce, to sprawa drugo lub nawet trzeciorzędna i nie ma znaczenia. Znaczenie piramid jest znacznie większe. Jesteśmy ich potomkami. To właśnie na początku dziejów ludzkości byliśmy najbardziej rozwinięci. Obcy są bardziej rozwinięci technologicznie i duchowo. My natomiast jesteśmy planetą pierwszej kategorii czyli najgorszą z możliwych. Obcy przybysze wbrew pozorom bardzo często nas odwiedzają, rzadko ale jednak zdarzy im się nam pomagać kiedy uznają to za słuszne, ale takie prawo mają jedynie najbardziej rozwinięte cywilizacje (ostatniej kategorii). Jednak nie można twierdzić, że wszystko co istnieje łącznie z życiem we wszechświecie samo się stworzyło a Boga nie ma. Wszechświat tętni życiem, a Stwórca nas wszystkich stworzył. Grzesząc to nie Bóg się od nas oddala tylko my od Niego, w efekcie jesteśmy słabo duchowo rozwinięci i zasługujemy jedynie na planetę pierwszej kategorii, która nazywana jest przez wyższe cywilizacje planetą smutku. Tylko rozwój do Niego przybliża. Taki Mojżesz pochodził z planety przedostatniej kategorii, którego historia w Biblii została maksymalnie zmieniona. Może wszystko to co piszę jest dla nie jednej osoby herezją i mam tego świadomość, ale tylko ciasne umysły boją się przyjąć pewne fakty bo chyba nie są wstanie tego ogarnąć. Religiom o to właśnie chodzi. Dla mnie osoba, która nie wierzy w inne cywilizacje nie grzeszy inteligencją. Pozdrawiam z Bogiem.- km -
2015-07-20 12:03:17
Czy byli na Ziemi obcy nie wiemy na pewno.Lecz dawne legendy i mity kryją wiele zagadek.
Więcej niż sądzimy.
- ktoś -
2015-07-20 12:13:30
Na przykład prorok Eliasz, który "wstąpił do nieba wśród wichru" po tym, jak na niebie ukazał się "ognisty rydwan". Niektórym przypomina to współczesne wzmianki o uprowadzeniach ludzi przez obiekty UFO.- nk -
2015-07-20 19:33:57
odlegolsci w Kosmosie sa tak wielkie,ze podroze w sensie fizycznym nieprawdopodobne.Nawet gdyby udalo sie zblizyc do predkosci swiatla to i tak jest to nic w porownaniu z odlegolosciami gwiazd i planet od siebie a zderzenie z pylkiem,ktorego mnostwo jest w Kosmosie koncem podrozy gdyz energia przy zderzeniu przy takiej predkosci zniszczylaby kazdy statek kosmiczny.Ominiecie czastek przy tak wielkich predkosciach niemozliwe.Zapomnijcie lepiej o UFO.Natomiast jest mozliwe to co kolo nas sie dzieje czyli podroze w innych wymiarach i czego jestesmy swiadkami w czasie egzorcyzmow czy roznych dziwowisk typu "objawienia"z za swiatow czy kontakty z duchami chocby takie za pomoca talerzyka czy pisma automatycznego..Voodoo,Medjugorie "upadki w duchu swietym"i wiele innych- BJ -
2015-07-20 21:31:57
kmZ całym szacunkiem obok opowiedzianego przez Ciebie świata istnieje świat równoległy - rzeczywistość, wracaj na grunt nauki.pozdrawiam
- Jozue -