uwagi : pytania / uwagi : komentarze
Na naszym forum mamy
4966 pytania
z udzielonymi odpowiedziami.
Ostatnio komentowane pytania
- Mam dziwne i dręczące głosy, co robić?
- Czy odmawianie nowenny pompejańskiej ma sens?
- Obce cywilizacje w biblii
- List o.Wiśniewskiego ws Kościoła
- wstrzemięźliwość poza granicą kraju i ...
- Wróżby andrzejkowe
- Czy składać przysięgę?
Najczęściej komentowane pytania
- Dlaczego niektórzy księża podczas posługi w Kościele są nieprzyjemni, a czasem wręcz obcesowi?
- Nierozerwalność małżeństwa?
- Masturbacja
Najdłuższe wątki
Autorzy
Spanie w jednym łózku z narzeczonym
2014-05-09 07:51:41
Szczęść Boże,
od półtora roku mój Narzeczony nocuje u mnie w weekendy, śpimy w jednym łóżku, zdecydowaliśmy, że do ślubu nie będziemy współżyć. Zdarzają się sytuacje kiedy dochodzi między nami do pieszczot, sprawiania sobie przyjemności, ale to miało miejsce jeszcze zanim Narzeczony zostawał na noc, zawsze się z tego spowiadałam jako niedotrzymanie czystości przedślubnej. 15 sierpnia bierzemy ślub, o tym, że się pobierzemy wiemy od dawna. Podczas spowiedzi nigdy nie mówiłam, że Narzeczony zostaje na weekend. W związku z tym moje pytanie - czy moje spowiedzi dotychczasowe są nieważne? Czy przyjmowałam Eucharystię świętokradzko?
od półtora roku mój Narzeczony nocuje u mnie w weekendy, śpimy w jednym łóżku, zdecydowaliśmy, że do ślubu nie będziemy współżyć. Zdarzają się sytuacje kiedy dochodzi między nami do pieszczot, sprawiania sobie przyjemności, ale to miało miejsce jeszcze zanim Narzeczony zostawał na noc, zawsze się z tego spowiadałam jako niedotrzymanie czystości przedślubnej. 15 sierpnia bierzemy ślub, o tym, że się pobierzemy wiemy od dawna. Podczas spowiedzi nigdy nie mówiłam, że Narzeczony zostaje na weekend. W związku z tym moje pytanie - czy moje spowiedzi dotychczasowe są nieważne? Czy przyjmowałam Eucharystię świętokradzko?
Witam, jeśli fundamentalnie trwacie w czystości, to nie ma potrzeby się z tego spowiadać. Ufam, że ksiądz przygotowujący was do sakramentu jest sensowny, dlatego warto się z nim podzielić Waszym dotychczasowym doświadczeniem w tej kwestii. Bądzcie szczęśliwi,