uwagi : pytania / uwagi : komentarze
Na naszym forum mamy
4966 pytania
z udzielonymi odpowiedziami.
Ostatnio komentowane pytania
- Mam dziwne i dręczące głosy, co robić?
- Czy odmawianie nowenny pompejańskiej ma sens?
- Obce cywilizacje w biblii
- List o.Wiśniewskiego ws Kościoła
- wstrzemięźliwość poza granicą kraju i ...
- Wróżby andrzejkowe
- Czy składać przysięgę?
Najczęściej komentowane pytania
- Dlaczego niektórzy księża podczas posługi w Kościele są nieprzyjemni, a czasem wręcz obcesowi?
- Nierozerwalność małżeństwa?
- Masturbacja
Najdłuższe wątki
Autorzy
nieskromność
2014-05-07 08:12:06
Czy jeżeli podczas współżycia z mężem, odtwarzałam w myślach jakieś erotyczne sceny z filmu, nie pragnąc innego mężczyzny, tylko tak po prostu, to czy jest to grzech ciężki?
Witam, jestem przekonany, że wszystko jest w jak największym porządku i, że o żadnym grzechu nie ma tutaj mowy. Życzę dużo szczęścia,
zobacz komentarze [9]
2014-05-07 10:17:56
Nie ma mowy o grzechu? A to coś nowego. Fantazje erotyczne jeśli nie dotyczą współżycia małżeńskiego są grzechem nieczystych myśli.- Renata -
2014-05-07 21:29:21
fantazje erotyczne ułatwiają przeżycie orgazmu. Jest to szczególnie ważne dla kobiet, które mają problemy z osiągnięciem orgazmu.Można też fantazjować we dwoje.- fantazja -
2014-05-07 22:37:00
Czasami jakieś myśli pojawiają się w człowieku niezależnie od niego - człowiek to nie robot na litość boską !! Kwestia jest tylko najważniejsza taka co człowiek zrobi z jakimiś tam myślami, które się pojawiają - jeśli oddaję się imi fantazjuję to owszem - jest to grzechem, ale jeśli się pojawią, ale przeciwstawiam się im to nie. Poza tym autorka napisała, że odtwarzała sceny - nie widzę w tym nic złego.
- pietka -
2014-05-07 22:51:39
DLACZEGO? Powiedzicie mi DLACZEGO w każdym, absolutnie kazdym wątku, gdzie jakiś ojciec/ksiadz daje odpowiedz, to zaraz pojawia się "mądrzejszy od papieża" i zaczyna kontestować? Przepraszam, ale napradę, odechciewa mi się tu zaglądać. Odpowiedzi ojców koją duszę i chyba uspokajają wiekszosc pytających, nie sądzę by były niezgodne z linią nauczania Koscioła (a są przy tym po prostu logiczne i spojne, tak na zdrowy rozum nawet). Wiec po co to trucie jakie pozniej następuje? Naprawdę, Bóg jest miłoscią, i jak pomyslę ze mialby stosowac ludzką miarę w ocenianiu, to płakać się chce, po prostu płakać. Nie bede tu zaglądał, nie mam nerwów.- pasikonik -
2014-05-08 11:46:28
@pasikonikPodobno władza jest albo święta, albo tajna.
Widocznie ta tajna nie znosi konkurencji :)
A że ma kasę m.in. z Twoich podatków...
- Krzysztof -