uwagi : pytania / uwagi : komentarze
Na naszym forum mamy
4966 pytania
z udzielonymi odpowiedziami.
Ostatnio komentowane pytania
- Mam dziwne i dręczące głosy, co robić?
- Czy odmawianie nowenny pompejańskiej ma sens?
- Obce cywilizacje w biblii
- List o.Wiśniewskiego ws Kościoła
- wstrzemięźliwość poza granicą kraju i ...
- Wróżby andrzejkowe
- Czy składać przysięgę?
Najczęściej komentowane pytania
- Dlaczego niektórzy księża podczas posługi w Kościele są nieprzyjemni, a czasem wręcz obcesowi?
- Nierozerwalność małżeństwa?
- Masturbacja
Najdłuższe wątki
Autorzy
pillates
2014-03-03 07:44:01
Szczęść Boże,
mam pytanie dotyczące pillatesu. Bo że joga jest ,, wątpliwa" to wiem. A pillates? Czy można go ćwiczyć bez żadnych obaw, że otworzę się na działanie złego ducha itp.
Pozdrawiam!
mam pytanie dotyczące pillatesu. Bo że joga jest ,, wątpliwa" to wiem. A pillates? Czy można go ćwiczyć bez żadnych obaw, że otworzę się na działanie złego ducha itp.
Pozdrawiam!
Witam, a czy czuje Pani, że dzięki temu miłość i miłosierdzie do innych w Pani rośnie? Jeśli nie, to lepiej pójść na aerobik. Powodzenia,
zobacz komentarze [12]
2014-03-03 08:49:32
Co to za odpowiedź? Czy od aerobiku miłość i miłosierdzie rośnie? A gdybym "czuła", że od tarota rośnie mi miłość i miłosierdzie, to już jest ok?Pillates jest ok. Zwykłe ćwiczenia, żadnych duchowych zagrożeń.
- Katarzyna -
2014-03-03 13:35:14
bez obaw można ćwiczyć pilates- mc -
2014-03-03 21:08:44
a czy oddychanie jest dozwolone? Czy naraża nas na dzialanie złęgo ducha? Ludzie, czy wyscie powariowali całkiem? Pillates? To moze i spacer i jazda na rowerze tez jest do rozważenia, czy aby nie grozi? Rezygnuję z zaglądania na to forum, dlaczego publikujecie pytania tego typu? Przeciez to ludzkie pojęcie przechodzi :/- rence opadajo -
2014-03-04 09:13:08
@rence opadajo A dlaczego ktoś miałby nie zapytać,jeśli nie wie ?"Kto pyta,jest głupi pięć minut,kto nie pyta-całe życie."
Masz monopol na "mądre"pytania ?
- zott -
2014-03-04 09:56:08
to jeszcze ja, podpisałem się u góry jako "rence opadajo". Przepraszam za krytykę, jednak dodam jeszcze kilka słów. Zauważam z przerażeniem, a moze lekkim niepokojem, że ludzie czują głównie STRACH przed Bogiem, kosciolem, przed miłoscią i zaufaniem. Dotyczy to takze mnie, w jakims stopniu, kiedys bardzoiej, teraz moze nieco mniej (ale ciągle gdzieś to siedzi). Kiedys myslałem, ze kosciół to głównie nakazy i zakazy, ze Bóg to sędzia, przede wszystkim sędzia. Obraz miłosiernego Boga, który przytula mnie do swego serca, który daje za mnie życie swego Syna, który zawsze jest przy mnie gdy tonę i burza wzbiera na jeziorze - to gdzieś było, ale jakby przygłuszone. Dzięki ojcu W.Żmudzinskiemu i jego wspaniałym wypowiedziom i ksiązkom, przejrzałem na oczy - to jakby zasłona spadła, zakurzona zasłona pełna robactwa i brudu - spadło z mych oczu i patrza na Boga o 180 stopni inaczej - jak na ukochaną osobe, jak na Ojca który czeka na mnie z miłoscią, a gdy bładzę, to zamiast krzyczec, jest cierpliwy i daje mi wsparcie. Ale do czego zmierzam - nie karmcie się strachem. Nie karmcie się szukaniem zła, szukaniem zagrożeń - nie żyjmy w strachu. Zycie takie jest, mozna pojechać na wycieczkę i szukać nieświeżego jedzenia, brudnych łózek, węszyc za nieuprzejmym sprzedawcą, a mozna podziwiać piekno lokalnej kuchni, przyrody czy architektury. Szukajmy plusów. Szatan NIE przyjdzie do Was, jesli nie poprosicie go o to! Sztan nie siedzi w jodze ani w karate, to są jakies obsesje, jak XIII wieczny szatan na lisciu sałaty, całe stada ich tam znajdywali. Nie kpie, nie wyszydzam, raczej ubolewam nad tym, ze skupiamy się na strachu. Przeczytajcie "Niebo jest w nas" o.Żmudzińskiego. Proszę. Powstancie z martwych i niech zajaśnieje Wam Chrystus. Mamy tak niewiele czasu, to 10, moze 20 a mzoe 50 lat, bo ileż wiecej. A moze tylko 3 dni? Kto wie... Wykorzystajmy go pięknie. pozdrawiam wszystkich.- pasikonik -