uwagi : pytania / uwagi : komentarze
Na naszym forum mamy
4966 pytania
z udzielonymi odpowiedziami.
Ostatnio komentowane pytania
- Mam dziwne i dręczące głosy, co robić?
- Czy odmawianie nowenny pompejańskiej ma sens?
- Obce cywilizacje w biblii
- List o.Wiśniewskiego ws Kościoła
- wstrzemięźliwość poza granicą kraju i ...
- Wróżby andrzejkowe
- Czy składać przysięgę?
Najczęściej komentowane pytania
- Dlaczego niektórzy księża podczas posługi w Kościele są nieprzyjemni, a czasem wręcz obcesowi?
- Nierozerwalność małżeństwa?
- Masturbacja
Najdłuższe wątki
Autorzy
opuszczanie Kościoła i powrót
2014-09-05 09:00:05
Napisałem ostatnio w złości i w gniewie,że odchodzę z Kościoła.Nie odszedłbym,bo Kocham Kościół i bez Eucharystii bym nie dał rady żyć.
Za wszystko przepraszam.
Za wszystko przepraszam.
Witam, dziękuję za tę i poprzednią wiadomość. Jesteśmy Kościołem grzeszników, ale wierzymy, że bycie jednym jest drogą jaką wybrał dla nas Chrystus. Pamiętajmy o sobie w modlitwie - ja ze swojej strony pamiętam o Panu. Powodzenia,
zobacz komentarze [3]
2015-04-17 12:50:24
Ja też mam czasem pokusę, aby odejść. Zwlaszcza po jakiejś dennej homilii albo kolejnym liście episkopatu o gender..."Ewangelia nie polega na tym, by glosić, że grzesznicy powinni stać sie dobrymi,
lecz że Bóg jest dobry dla grzeszników".
Z "Dziennika" ks. Michala Sopoćko
- Maria -
2015-04-17 23:39:45
Mario, mnie też dobijają beznadziejne kazania i te listy, mam ochotę wyjść wtedy z kościoła i wrócić po kazaniu (w sumie, a czemu by nie?).Ale, zwłaszcza w miastach, można sobie upatrzeć kościół i księdza, którego kazań się z przyjemnością wysłuchuje. A listy.... tam, gdzie ja chodzę, listy zwykle nie są czytane :)
Zresztą. Ja na liturgie chodzę dla Boga, a nie dla księdza. Niech sobie ksiądz będzie, jaki chce, dla mnie to sprawa drugorzędna. Ba, nawet dla mnie to kazania może nie być, i tak centrum Mszy stanowi dla mnie Kanon.
- Niśka -
2015-04-18 00:19:33
Ja także jestem na Liturgii dla Boga.Liturgia to jednak "czyn wspólnotowy" - gdzieś czytałam takie określenie, nie wiem czy trafne.
Mieszkam na wsi i nie mam wyboru...
- Maria -